Vürtsikas kõrvitsa toorjuustu kook karamellise kattega

 Põhi

  • 150 g Digestive küpsiseid, purustatuna
  • 50 g võid
  • 0,5 dl demerara suhkrut
  • 1 tl jahvatatud ingverit

 Toorjuustukiht

  •  2,5 dl kõrvitsapüreed*
  •  1,5 dl rafineerimata roosuhkrut
  •  400 g toorjuustu
  •  2 dl Kreeka jogurtit
  •  4 muna
  •  1 tl kaneeli
  •  0,5 tl jahvatatud kardemoni
  •  0,5 tl jahvatatud muskaatpähklit
  •  2 sl tärklist

 Vahukoorekate 

 Karamellikaste

  •  1 dl suhkrut
  •  2 dl piima või koort
  •  1 sl maisitärklist
  •  näpuotsaga soola
Põhja valmistamiseks purusta küpsised, sega sulavõi, suhkru ja ingveriga ning suru küpsetuspaberiga kaetud lahtikäiva ca 24-cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhjale. Küpseta umbes 8 minutit 180 kraadi juures.
 Toorjuustukihi valmistamise jaoks mikserda toorjuust koos jogurti ja suhkruga ühtlaseks, lisa ükshaaval munad, kõrvitsapüree, vürtsid ning tärklis. Kalla täidis eelküpsetatud põhjale ja pane ahju 180 kraadi juurde küpsema. Küpsemisaeg peaks olema vähemalt 45-50 minutit. Kui kook hakkab liiga kiiresti pruunistuma, alanda kuumust. Liiga vara ahjus välja võetud kook võib olla seest liiga vedel.
 Tõsta kook ahjust ja jahuta.
 Vahukoorekatte jaoks vahusta koor koos suhkru ja vanillisuhkruga kohevaks vahuks. Määri jahutatud toorjuustukihile.
 Karamellikastme valmistamiseks pruunista suhkur pannil, lisa kuum piim ja keeda, kuni suhkur on lahustunud. Lisa vähese külma piimaga segatud tärklis, kuumuta segades keemiseni ja lase veidi aega keeda. Maitsesta näpuotsatäie soolaga.
 Jahuta ja nirista siis jahtunud koogile vahukoorekihi peale.
 *kõrvitsapüree valmistamiseks puhasta kõrvits koorest ja seemnetest. Tõsta ahjuplaadile ning küpseta ahjus, kuni kõrvits on pehme. Püreesta.