Vürtsikas kõrvitsakook juustutäidise ja krõbeda pähklikattega

Tainas

  • 250 g riisi- ja maisijahu
  • 0,5 tl soola
  • 1 tl jahvatatud kaneeli
  • 0,5 tl peenestatud kardemoni
  • 0,5-1 tl jahvatatud ingverit
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • 1 tl soodat
  • u 10 safraniniidikest (soovi korral)
  • 120 g toasooja võid
  • 120 g suhkrut
  • 1 sl vanillisuhkrut
  • 2 suurt toasooja muna
  • 400 g kõrvitsapüreed

Sega sõelutud jahud maitse- ja teiste kuivainetega. Teises kausis vahusta või suhkrutega heledaks vahuks. Lisa edasi vahustades ükshaaval munad, seejärel kõrvitsapüree. Lisa kuivainesegu või-kõrvitsamassile ja sega ühtlaseks.

Täidis

  • 300 g toasooja toorjuustu
  • 1 suur muna
  • 60 g suhkrut

Täidise jaoks vahusta toorjuust suhkru ja munaga ühtlaseks.

Kate

  • 60 g sulatatud võid
  • 60 g suhkrut
  • 60 g maisijahu
  • 60 g hakitud Kreeka pähkleid

Katte jaoks sega suhkur võiga läbi, lisa jahu ja hakitud pähklid ning sega purutainaks.

Vala pool tainast ettevalmistatud 22-24 cm läbimõõduga ümmargusse lahtikäivasse koogivormi, mille põhjas on küpsetuspaber, ääred määritud võiga ja jahuga üle puistatud. Silu tainas spaatliga ühtlaseks, lisa toorjuustusegu ning selle peale omakorda ülejäänud tainas. Puista peale pähklikate.

Küpseta ahjus 170 kraadi juures vähemalt 1 h (sõltuvalt vormi suurusest, 24 cm läbimõõduga vormis kulub minu ahjus 1 h ja 5 minutit), kuni koogi keskossa sisse torgatud tikk tuleb puhtalt välja. Lase koogil vormis jahtuda. Serveeri soovi korral koos vanilli- või karamellikreemi või -kastmega.