Vürtsikas kõrvitsa-blondie

8-10-le

  • 200 g võid, toasoojana
  • 1,5 dl  rafineerimata roosuhkrut
  • 1 suurem muna
  • 400 g kõrvitsapüreed*
  • 4,5 dl speltajahu
  • 1 tl kaneeli
  • 1 tl kardemoni
  • 1 tl ingverit
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • ½ tl soola
  • 100 g tumedat šokolaadi, tükeldatuna
  • paar peotäid pekaanipähkleid

Sega kausis omavahel kuivained – jahu, kaneel, kardemon, vanillisuhkur, küpsetupulber ja sool.
Teises kausis vahusta toasoe või suhkurga. Lisa muna, sega läbi ja lisa siis kõrvitsapüree. Vaikselt segades lisa juurde kuivained. Lisa ka tükeldatud tume šokolaad ja pekaanipähklid. Kalla segu küpsetuspaberiga vooderdatud ca 20×25 vormi.
Küpseta eelkuumutatud ahjus 180 kraadi juures 35-40 minutit, kuni kook on pealt kergelt pruunistunud ja läbi küpsenud. Serveerides puista peale tuhksuhkrut.

*kõrvitsapüree valmista kas aurutatud või ahjus pehmeks küpsetatud tükeldatud ja seemnetest ning koortest puhastatud ja kõrvitsast. Töötle kõrvits ühlaseks püreeks ja mõõda välja vajaminev kogus.