Piparkoogid

  • 2 dl tumedat suhkrusiirupit
  • 2 dl tumedat muscovado suhkrut
  • 30 g piparkoogivürtsi või 2tl kaneel, 1tl jahvatatud ingverit, 2 tl jahvataatud nelki, 1 tl jahvatatud kardemoni, 1 tl riivitud muskaatpähklit, 2 tl pomerantsi, riivitud sidrunikoort, 1 tl jahvatatud koriandrit
  • 250 g võid
  • 2 muna
  • 10 dl nisujahu
  • 1 tl söögisoodat
  • näpuotsaga soola
Kuumuta potis siirup koos suhkru ja maitseainetega keemiseni. Tõsta pott tulelt ning sega juurde tükeldatud või. Sega, kuni või sulab. Lase jahtuda. Lisa kloppides ükshaaval munad. Sega söögisooda jahuga ja sõelu vähehaaval siirupi-või segusse. Sõtku tainas hoolega läbi ja paki kilesse. Lase vähemalt järgmise päevani külmkapis maitseid koguda. Rulli jahusel laual tainas õhukeseks ja lõika vormidega kujunditeks. Küpseta 200 kraadises ahjus 7 minutit.

Glasuur

Hõõru munavalge ja suhkur tihedaks massiks ja pane kolmnurksesse kilekotti või tee küpsetuspaberist torbik. Tee koti otsa pisike ava ja kaunista jahtunud piparkooke. Lase glasuuril taheneda.
Piparkookide kaunistamiseks sobib ka pärlsuhkur, mida võib raputada kookidele enne ahju panekut.