Pistaatsia-kohupiimapallid
Kogus: 12
- 30 g (kooritud kaal) röstitud ja soolatud pistaatsiapähkleid
- 125 g valget šokolaadi
- 250 g kohupiima
- 50 g kookoshelbeid
- 60 g pistaatsiapastat (kasuta võimalusel pastat, mis sisaldab 100 % pistaatsiapähkleid)
- 3 sl heledat muscovado suhkrut
- kuivatatud aprikoose
Katmiseks:
- 30 g (kooritud kaal) röstitud ja soolatud pistaatsiapähkleid
Kui sul on koorimata pistaatsiapähklid, siis koori need kõigepealt ja jahvata seejärel peeneks puruks. Purusta ka juba katmiseks mõeldud pähklite kogus.
Tükelda valge šokolaad ja sulata vesivannil. Jäta jahtuma. Sega toasooja kohupiima hulka kookoshelbed, pistaatsiapasta, suhkur ja 30 g purustatud pistaatsiapähkleid. Nüüd lisa ka sulanud valge šokolaad ja sega kõik ühtlaseks massiks. Lase kohupiimasegul 45 min külmkapis seista. Veereta siis kohupiimasegust väikesed pallikesed ja pista iga pallikese keskele soovi korral üks kuivatatud aprikoos. Suuremad aprikoosid võid pooleks teha.
Veereta pallikesi lõpuks veel pistaatsiapähklipuru sees ja hoia enne serveerimist 30 min külmkapis.