Piparkoogimaitselised mandlid.

Kogus: 4-le

  • 400 g mandleid
  • 1-1,5 dl heledat või tumedat  muscovado suhkrut
  • 1-2 tl piparkoogimaitseainet
  • veidi kaneeli
  • 1 munavalge, lahtiklopituna
  • näpuotsaga soola
  • vajadusel veidi vett
  • võid lisada ka kakaopulbrit või siis kardemoni, ingverit või muskaati vms nii saad iga kord veidi erineva maitsenüansi.

Sega esmalt suhkur maitseainetega ja soolaga. Lisa lahtiklopitud munavalge ja kui segu muutub liiga paksuks, siis veidi vett. Sega mandlid saadud seguga ja laota laiali küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
Tõsta 160-170 kraadini eelkuumutatud ahju. Algul sega mandleid umbes iga viie minuti tagant mõned korrad, et mandlid omavahel liiga kokku ei kleepuks. Ahjus peaksid mandlid olema kokku ca 15-20 minutit (ahjus jääbki segu algul veidi nätskeks, välja võttes muutub kate aga krõbedaks). Võta välja ja lase veidi jahtuda ja pudista siis veel kokkukleepunud mandlid omavahel lahti. Soovi korral võid ahjust välja võttes veel suhkrut ja kaneeli lisaks peale pudistada.

Jahuta ja pakenda siis soovi korral väikestesse karbikestesse või kotikestesse. Või krõbista niisama glöggi või tee kõrvale.