Pehmed kakao-apelsiniküpsised

20 küpsist

  • 100 g täistera nisujahu
  • 100 g nisujahu
  •  2 kuhjaga sl kakaopulbrit
  •  1 tl küpsetuspulbrit
  •  ¼ tl soola
  •  100 g Demerara suhkrut 
  •  75 ml õli
  •  1 küps banaan
  •  ühe väiksema apelsini riivitud koor
  •  1 sl apelsinimahla
Pane ahi 180-kraadi juurde kuumenema. Sega jahud kakaopulbri, küpsetuspulbri ja soolaga läbi. Teises kausis vispelda jõuliselt suhkur õliga. Lisa suhkru-õlisegusse kahvliga puruks tehtud banaan, riivitud apelsinikoor, apelsinimahl ja sega korralikult läbi. Nüüd sega kuivained hoolikalt märja seguga läbi (mina segasin kätega, et kõik korralikult seguneks). Tainas peaks jääma nätske. Vormi tainast väikesed pallikesed ja aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Vajuta kahvliga iga pallikese peale muster. Kui ahi on soovitud temperatuuri saavutanud, pane küpsised ahju ja küpseta 9-10 minutit. Lase küpsistel enne söömist jahtuda.