Veriapelsinimarmelaad ja vaesed rüütlid

Marmelaad

350 ml

Marmelaadi valmistamiseks pese apelsinid korralikult sooja veega puhtaks, pane suuremasse potti, kata veega ja lase keema tõusta. Alanda kuumus madalaks, kata pott kaanega ja lase vaikselt 30 minutit podiseda. Võta tulelt ja lase apelsinidel koos veega jahtuda. (Selle toimingu võid jätta ka marmelaadikeetmisele eelnevale päevale).

Võta jahtunud apelsinid veest välja ja jäta varuks ka 5 dl keeduvett. Lõika tsitrusekoorija abil värvilisest kooreosast pikad ja peenikesed ribad (või kasuta teravat nuga ja lõika saadud ribad lihtsalt peenemaks) ja tõsta potti, milles marmelaadi keetma hakkad. Poolita apelsinid, eralda viljaliha ja suru tihedal sõelal sellest niipalju vedelikku välja kui saad. Lisa vedel potti koos kõrvale pandud apelsinike keeduvee ja sidrunist pigistatud mahlaga. Lisa Demerara suhkur ja lase pott tugeva kuumusega keema. Keeda 10 minutit, seejärel sega sekka marmelaadisuhkur ja keeda veel 5-10 minutit, kuni vedelik siirupiseks muutunud on. Sega vahepeal ettevaatlikult. Lase marmelaadil veidi jahtuda ja vala steriliseeritud purkidesse.

Vaesed rüütlid

4-le

  • 4 viilu hapusaia
  • 1 muna
  • 1 sl suhkrut
  • 1 tl  vanillisuhkrut
  • 1 dl piima
  • praadimiseks võid ja serveerimiseks Kreeka jogurtit

Vaeste rüütlite valmistamiseks klopi kausis kokku muna ja suhkrud ning lisa edasi kloppides piim. Uputa saiad ükshaaval piimasegu sisse ja prae keskmise kuumusega pannil või abil kuldpruuniks. Serveeri koos paksu Kreeka jogurti ja veriapelsinimarmelaadiga.