Viigimarjamoos

Vaja läheb:

  • 1,5 kg sektoriteks lõigatud viigimarju
  • 1 suurem sidrun
  • 500 g moosisuhkrut
  • 1 dl konjakit või brändit (sobib ka Vana Tallinn liköör)
  • näpuotsaga soola
  • soovi korral veidi riivitud ingverit
Esmalt riivi sidrunilt koor ja pigista välja mahl. Aseta potti viigimarjad, sidrunimahl ja -koor, suhkur ja konjak. Lisa näpuotsaga soola ja lase segul toatemperatuuril umbes 1 tund seista, sega aeg-ajalt. Kui soovid särtsakamat moosi, lisa veidi riivitud värsket ingverit.
Lase segul keema tõusta ja keeda väikesel kuumusel, kuni suhkur on lahustunud. Seejärel vähenda kuumust ja keeda vaiksel tulel umbes 30 minutit, kuni moos on paksenenud ja siirupine. Tõsta tulelt ning vala steriliseeritud purkidesse. Jahuta ning säilita jahedas.
Viigimarjaoos sobib eriti hästi hallitusjuustutega.