Šokolaadi-toorjuustukook maasikatega

Põhi:

  • 200 g võid
  • 2 dl tumedat muscovado suhkrut
  • 200 g 70% tükeldatud šokolaadi
  • 4 muna
  • 2 dl jahu

Kate:

  • 1muna
  • 250g toasooja toorjuustu
  • 5-6 sl suhkrut
  • 1tl vanillisuhkrut
  • 1sl maisitärklist
  • 100g tükeldatud maasikaid
Sulata potis tükeldatud või koos suhkruga. Sega, kuni tekib ühtlane ja tumedalt karamelline mass. Võta pott tulelt ja lisa umbes 150 g tükeldatud šokolaadist. Lase šokolaadil paar minutit sulada, seejärel sega. Lisa pisut jahtunud massile ükshaaval munad, samal ajal hoolikalt segades. Nüüd sega hulka jahu ja ülejäänud šokolaad. Vala kolmveerand segust küpsetuspaberiga vooderdatud 28 cm läbimõõduga koogivormi.
Vispelda hoolega kokku kõik katteks vajalikud koostisained välja arvatud maasikad. Vala segu tainapõhjale ja aja laiali. Peale kalla ülejäänud šokolaadine tainasegu ja tõmba noaotsa või grilltikuga koogile siiruviiruline muster. Vajuta õrnalt tainasse maasikatükid ja küpseta kooki 180-kraadi juures u 35 minutit või kuni kook on äärtest küps, kuid keskelt veel pisut võdisev.
Lase täielikult jahtuda ja puista serveerimisel koogile pisut tuhksuhkrut.