Šokolaadikoogikesed vaarikatega

6 tk

Põhi

  • 300 g šokolaadi vormiküpsiseid + mõned küpsised kaunistamiseks
  • 60 g võid
  • 1 munavalge

Täidis

  • 3 dl vahukoort 35%
  • 200 g tumedat šokolaadi
  • 60 ml  muscovadosiirupit
  • 1 muna
  • 1 munakollane
  • ¼ tl peeneteralist meresoola

Peale

Purusta küpsised köögikombainis. Lisa sulatatud või ja munavalge ning sega korralikult läbi. Suru segu kuue 8 cm läbimõõduga tartletivormi* külgedele ja põhjale ning küpseta 180-kraadises ahjus 8-10 minutit. Klopi muna ja munakollane soola ja siirupiga lahti. Kuumuta koor keemiseni, kuid ära mulisema lase. Tõsta tulelt, lisa peeneks hakitud šokolaad ning sega, kuni saad ühtlasele segunenud massi. Lisa see tasahilju munasegule, samal ajal hoolega segades. Kurna segu läbi sõela ja vala koogivormidesse. Küpseta 160-kraadises ahjus u 10 minutit, kuni koogikesed alust liigutades keskelt veel veidi võbelevad, kuid äärtest u 1 cm raadiuses tahenenud on. Lase toatemperatuuril maha jahtuda, tõsta külmikusse ja jahuta seal täielikult (vähemalt 2 tundi). Serveerimiseks vahusta vahukoor ja tõsta koogikestele, lisa vaarikad, siirup ja pudista peale järele jäänud küpsised.

*) – Soovi korral võid valmistada ka ühe suurema koogi. Kasuta ca 24 cm läbimõõduga vormi ja pikenda veidi küpsemisaega- põhja jaoks piisab 10 minutist ja täidis peaks olema paras u 15 minuti möödudes.