Šokolaadi-pähklikreemi kook šokolaadi-põhjal

Põhi:

  • 100 g võid
  • 100 g valget šokolaadi
  • 50 g suhkrut
  • 1 suur toasoe muna
  • 1 tl vanilliekstrakti või 1 sl brändit
  • 50 g riisi- või nisujahu
  • näpuotsatäis soola
Põhja valmistamiseks tükelda või ja šokolaad ning sulata kas paksupõhjalises nõus, pidevalt segades, või vesivannil. Sega hulka suhkur, seejärel muna. Lisa ka ekstrakt või brändi, sõelutud jahu ja sool ning sega läbi. Vala täidis 24 cm läbimõõduga lahtikäivasse ümmargusse vormi, mille põhi on küpsetuspaberiga kaetud, aja ühtlaselt laiali ja küpseta ahjus 160 kraadi juures 15 minutit.

 Täidis:

  • 200 g toasooja šokolaadi-pähklikreemi
  • 100 g (piima)šokolaadi
  • 400 g toasooja toorjuustu
  • 3 suurt toasooja muna
  • 0,5 dl koorelikööri
Tükelda šokolaad ja sulata; kui šokolaadikreem on kõva, siis lisa ka see šokolaadi juurde. Sega toasoe toorjuust munade ja koorelikööriga läbi, seejärel lisa šokolaadisegu ning sega ühtlaseks.
Vala täidis eelküpsetatud põhjale ja küpseta ahjus 160 kraadi juures 1 h.

 Kate:

Vala marjad sõelale ja jäta sõel kausi kohale nõrguma, et saaks hiljem kompotivedelikku kasutada. Laota nõrutatud kirsid koogile. Aseta 2 dl vedelikku (vesi ja kompotivedelik) kastrulisse, lase keema tõusta ja vala vähehaaval samal ajal pidevalt segades sisse tarretisesuhkur. Lase vedelikul pisut keeda, kuni see selgineb. Lase pisut jahtuda ja tõsta segu supilusikatäite kaupa või vala aeglaselt marjadele (alguses õhuke, seejärel paksem kiht). Hoia kooki serveerimiseni külmas.