Punutud pidusai jõhvikatäidise ja toorjuustuga

  • 30 g värsket pärmi
  • 2,5 dl piima
  • 1 dl suhkrut
  • 1 tl soola
  • 100 g pehmet toasooja võid
  • 1 tl kardemoni
  • 0,5 apelsini riivitud koor
  • 500 – 600 g jahu

 Täidis

  •  250g jõhvikaid
  •  100 g moosisuhkrut 
  •  1 tl jahvatatud ingverit
  •  1 kaneelikang
  •  0,5 apelsini mahl
  •  75 g pehmet toasooja võid
  •  100-150 g pehmeid iiriseid

 Kate 

  • 120 g toasooja toorjuustu
  •  2sl tuhksuhkrut+ peale puistamiseks
  •  1 tl vanillisuhkrut
  •  2 sl hakitud pistaatsiapähkleid või mandleid
  •  2 sl jõhvikaid
 Sega pärm suhkruga vedelaks, kuumuta piim koos kardemoniga käesoojaks ja lisa pärmisegule, sega sekka muna, apelsinikoor, tükeldatud toasoe või ja sõelu osade kaupa hulka jahu samal ajal kas käsitsi sõtkudes või tainakonksuga varustatud mikseri abil. Sõtku u 7 minutit või kuni tainas on sile ja ühtlane. Vormi tainas palliks ja jäta jahuga ülepuistatud ja köögikilega kaetud kaussi 1-1,5 tunniks kerkima, kuni tainakogus on kahekordistunud.
 Vahepeal kuumuta jõhvikad apelsinimahla, moosisuhkru ja kaneeli-ingveriga u 10 minutit või kuni saad paksema, moositaolise massi. Jahuta täielikult ja eemalda siis kaneelikoor.
 Rulli kerkinud tainas jahuga kaetud tööpinnal u 30×50 cm suuruseks ja 0,5 cm paksuks ristkülikuks. Määri sellele pehme või ja kata võimalikult ühtlaselt jõhvikaseguga. Pudista peale hakitud iirised ja keera tainas tihedalt pikemast servast alustades rulli. Lõika tainas pikkupidi pooleks, keera lõikekohad üles ja punu mõlemad tainapooled üheks jämedamaks palmikuks. Keera palmik suureks spiraaliks ja tõsta u 26 cm läbimõõduga, küpsetuspaberiga vooderdatud ümmargusse koogivormi.
 Lase tainal u 30 minutit vormis kerkida, seejärel määri lahtiklopitud munaga. Aseta 200-kraadini kuumutatud ahju alumisele siinile ja keera kuumus kohe 160-kraadini. Küpseta 45 – 55 minutit, kuni sai on kena ja kuldpruun ning keskelt läbi küpsenud, kuid pehme. Kui sai kipub küpsemise lõpul liialt pruunistuma, kuid ei tundu veel seest küps, kata see fooliumiga.
 Lase ahjust võetud saial 10 minutit vormis jahtuda, seejärel tõsta välja jahutusrestile. Sega toorjuust tuhksuhkru ja vanillisuhkruga ning määri saadud segu soojale saiale. Puista peale pistaatsiapähkleid ja jõhvikaid ning lase veel veidi jahtuda. Serveerimisel puista peale veel veidi tuhksuhkrut.