Punase veiniga brownie

  • 1/2 dl punast veini
  • 200 g tumedat šokolaadi
  • 130 g võid
  • 150 g tumedat muscovado suhkrut
  • 1 tl vanilliekstrakti
  • 3 sl rukkijahu
  • 1 sl mõrudat kakaopulbrit
  • 1/2 tl soola
  • 4 muna

Glasuur

  • 100 g tumedat šokolaadi
  • 1 sl võid
  • 2 sl punast veini
Pane ahi soojenema 180 kraadi peale. Haki või ja šokolaad tükkideks ja sulata madalal kuumusel paksupõhjalises potis. Sega vein ja suhkur sulanud šokolaadi hulka. Lisa ükshaaval munad. Sega jahu, kakao ja sool omavahel ja lisa segusse. Vala tainas küpsetuspaberiga vooderdatud kandilisse ahjuvormi ja küpseta 25 minutit. Lase brownie‘l jahtuda. Tõsta ettevaatlikult küpsetuspaberiga koos vormist välja. Glasuuri valmistamiseks sulata või ja šokolaad madal kuumusel paksupõhjalises potis ja lisa juurde vein, sega ühtlaseks ja vala koogile. Silu pind ja lase külmkapis jahtuda. Serveerimisel lõika ruutudeks.