Purukattega rabarberi-juustukook

Põhi

  • 140 g toasooja võid
  • 100 g suhkrut
  • 1 kuhjaga sl vanillisuhkrut
  • 220 g jahu
  • 70 g mandlijahu
  • näpuotsatäis soola

Sega või suhkrutega ühtlaseks (ei ole vaja vahustada). Teises kausis sega jahud soola ja küpsetuspulbriga läbi. Lisa jahusegu võimassile ja sega läbi. Tulemuseks on kuivemapoolne purutainas.

Suru 3/4 tainast ühtlaselt u 20×30 cm neljakandilise küpsetuspaberiga kaetud vormi põhja, ülejäänud aseta külmkappi. Küpseta põhja 180-kraadises ahjus u 20 minutit, kuni see on kuldpruun.

Võta vorm ahjust ja lase põhjal jahtuda seni, kuni juustutäidist valmistad. Ahju võid seniks tööle jätta.

Täidis

  • 400 g toasooja toorjuustu
  • 100 g toasooja hapukoort
  • 120 g suhkrut
  • 1 kuhjaga sl vanillisuhkrut
  • 2 sl (20 g) maisitärklist
  • 2 toasooja muna
  • 400 g rabarberit

Sega visplit kasutades toorjuust hapukoore, suhkrute ja maisitärklisega (vahustada ei ole vaja). Lisa munad ja sega ühtlaseks.

Lõika rabarber u 1 cm jämedusteks viiludeks (jämedad varred lõika enne pikuti pooleks või kolmeks).

Vala juustutäidis vormi ja puista peale tükeldatud rabarber. Sellele omakorda puista ühtlase kihina peale ülejäänud tainas.

Küpseta kooki 180-kraadises ahjus u 45 minutit, kuni puru koogi peal on kuldpruun ja täidis enam-vähem tahenenud (võib olla veidi võdisev).

Enne lahti lõikamist lase koogil täielikult jahtuda ja aseta siis vähemalt tunniks külmkappi. Eriti hea on, kui kook saab enne söömist üleöö külmas taheneda. Hoida tuleks seda samuti külmkapis.