Pirnitartlett mandlitäidisest vahekihiga
Frangipane (mandlikreem):
- 50 g toasooja võid
- 50 g ekstrapeent suhkrut
- 1 tl vanillisuhkrut
- 1 munakollane
- 80 g jahvatatud mandleid
- 2 sl jahu
- pealeraputamiseks pisut tuhksuhkrut
Vahusta või suhkru ja vanillisuhkruga heledaks vahuks. Lisa munakollane, jahvatatud mandlid ja jahu ning sega kõik ühtlaseks.
Vaja läheb:
- 400 g võiga pärmi-lehttainast
- 3-4 õhukesteks viiludeks lõigatud pirni
- 80 ml muscovado siirupit
-
sidrunimahla
Rulli tainas jahusel pinnal veidi õhemaks. Lõika ümmarguse vormiga umbes 10-12 cm läbimõõduga kettad ja aseta need võiga määritud tartelette’i vormidesse. Suru õrnalt tainas vormi külgedele ja põhjale. Aseta igale vormile paar supilusikatäit frangipane segu ja kõige peale laota pirniviilud. Piserda pirniviile sidrunimahlaga ja pintselda muscovado siirupiga.
Küpseta koogikesi 200 kraadi juures esmalt 15 minutit, pintselda siis täiendavalt siirupiga ja küpseta veel umbes 5 minutit, kuni tartletid on kuldsed. Tõsta koogikesed välja ja enne serveerimist pintselda neid veel siirupiga. Serveeri tartlette soojalt, juurde sobib pakkuda kas vanillikastet või vanillijäätist.