Suvine segadik rabarbri ja maasikatega

neljale

Rabarbrisegu

  • 200 g rabarbrit
  • 0,75 dl suhkrut
  • poole sidruni mahl

Toorjuustuvaht

  • 2 dl vahukoort
  • 200 g toasooja maitsestamata toorjuustu
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 1 sl tuhksuhkrut
  • 3 valmis beseepesa (u 60 g kokku)
  • 2 sl Amaretto likööri

Kaunistuseks

  • 2 sl mandlilaaste
  • 200 g maasikaid
  • 1 tl suhkrut
  • beseepuru

Lõika koorimata rabarber õhukesteks viiludeks. Kuumuta potis sidrunimahla ja suhkrut segades, kuni suhkur on sulanud. Lisa rabarber ja sega läbi. Kata kaanega ja kuumuta tasasel tulel u 5 minutit või kuni rabarber on pehmenenud, kuid hoiab oma vormi. Lase täielikult jahtuda.
Enne serveerimist tükelda maasikad ja sega suhkruga. Rösti kuival pannil kergele mandlilaastud. Vahusta vahukoor vanillisuhkru ja tuhksuhkruga ning lisa ettevaatlikult vahustades toasoe toorjuust. Sega sekka Amaretto, peopesas tükkideks pudistatud besee ja lisa ettevaatlikult segades sekka ka pool rabarbrisegust. Tõsta magustoit pokaalidesse, lisa järele jäänud rabarbrisegu ja maasikad ning pudista peale beseepuru ning mandlilaastud. Serveeri.