Suur brüleekreem maasikatega
- 7 munakollast (munad M)
- 1,5 dl suhkrut
- 1,5 sl vanillisuhkrut
- 1/4 tl soola
- 600 ml 35% koort
- 1,5 dl piima
- 0,5 dl Demerara suhkrut
- serveerimiseks maasikaid (nii palju, kui hing ihaldab)
Mikserda munakollased suhkru, vanillisuhkru ja soolaga heledaks paksemaks kreemiks. Vahtu lüüa ei ole vaja. Kuumuta koor ja piim keemiseni. Vala koore hulka pidevalt vispeldades u 1 dl munavahtu, Nüüd lisa tasapisi ka ülejäänud munavaht, segu pidevalt vispeldades.
Eelkuumuta ahi 150 kraadini. Täida 23-24 cm läbimõõduga (NB! mitte lahtikäiv) keraamiline ahjuvorm kreemiga. Tõsta vorm sügavamale ahjuplaadile ja pane see ahju. Vala nüüd lisaks ahjuplaadile nii palju kuuma vett (kasutan kraanist kõige kuumemat võimalikku) , et et see ulatuks umbes poole vormi tasemele Küpseta 150 kraadi juures 55-60 min minutit, kuni kreem on pealt kuldne ja enam-vähem tahkunud. kuid võdiseb veel veidi vormi liigutades. Tõsta vorm pajakindaid või köögirätikuid kasutades kuumast veest välja ja lase tunnike toatemperatuuril jahtuda. Seejärel pane vähemalt 5 tunniks külmkappi.
Vahetult enne enne söömist puista kreemi pinnale ühtlaselt õhuke kiht suhkrut. Põleta see gaasipõleti abil karamelliks. Kaunista maasikatega.