Suur brüleekreem maasikatega

 

Mikserda munakollased suhkru, vanillisuhkru ja soolaga heledaks paksemaks kreemiks. Vahtu lüüa ei ole vaja. Kuumuta koor ja piim keemiseni. Vala koore hulka pidevalt vispeldades u 1 dl munavahtu, Nüüd lisa tasapisi ka ülejäänud munavaht, segu pidevalt vispeldades.
Eelkuumuta ahi 150 kraadini. Täida 23-24 cm läbimõõduga (NB! mitte lahtikäiv) keraamiline ahjuvorm kreemiga. Tõsta vorm sügavamale ahjuplaadile ja pane see ahju. Vala nüüd lisaks ahjuplaadile nii palju kuuma vett (kasutan kraanist kõige kuumemat võimalikku) , et et see ulatuks umbes poole vormi tasemele Küpseta 150 kraadi juures 55-60 min minutit, kuni kreem on pealt kuldne ja enam-vähem tahkunud. kuid võdiseb veel veidi vormi liigutades. Tõsta vorm pajakindaid või köögirätikuid kasutades kuumast veest välja ja lase tunnike toatemperatuuril jahtuda. Seejärel pane vähemalt 5 tunniks külmkappi.

Vahetult enne enne söömist puista kreemi pinnale ühtlaselt õhuke kiht suhkrut. Põleta see gaasipõleti abil karamelliks. Kaunista maasikatega.