Südamlik šokolaadi-mokakook

Põhi:

Kuumuta väikses kastrulis kookosrasva, mandlipiima ja lahustuva kohvi pulbrit, kuni kookosrasv on muutunud vedelaks ja kohvipulber lahustunud.
Sega omavahel kakao, jahu, küpsetuspulber, kaneel ja vaniilisuhkur. Lisa kuivainesegule siirup ja suhkur ning kookosrasvasegu. Mikserda kõik ühtlaseks, vala umbes 20 cm läbimõõduga vormi ja küpseta 180 kraadi juures 35 minutit. Fotol oleva koogi küpsetamiseks kasutati kahte väiksemat, umbes 15 cm läbimõõduga südamekujulist pabervormi ja koogikesi sai kaks.

Kreem:

  • 130 g India pähkleid (8 tundi vees leotatud)
  • 0,5 dl suhkrusiirupit
  • 1 sl kuhjaga kakaopulbrit
  • 1 sl lahustuva kohvi pulbrit
  • 40 g kookosrasva
  • u 50 g tumedat šokolaadi kaunistamiseks
Koogi küpsemise ajal valmista kreem. Selleks nõruta leotatud India pähklid veest ja vala blenderisse. Lisa suhkrusiirup, kakaopulber, lahustuva kohvi pulber ja vedelaks sulatatud kookosrasv. Blenderda täiesti ühtlaseks kreemiks ning määri jahtunud koogile. Viimase lihvi andmiseks kaunista kook riivitud šokolaadiga.