Suur maasikatort

Biskviiditainas (3 kihti):

Immutamiseks:

  • 600–700 g maasikatoormoosi
  • 1 apelsini mahl

Täidis (2 kihti):

  • 400 g vanillimaitselist kohupiima (või kohupiimakreemi)
  • 4 dl rõõska koort (35%)
  • 5–6 sl suhkrut

Kate:

  • 400 g vanillimaitselist kohupiima (või kohupiimakreemi)
  • 4 dl rõõska koort (35%)
  • 5–6 sl suhkrut
  • 1–1,5 kg maasikaid

Valmista kõigepealt 3 biskviiditainakihti. Selleks vahusta 5 muna, 5 sl suhkrut, 0,5 tl vanillsuhkrut tugevaks vahuks, seejärel sõelu ettevaatlikult sisse 5 sl jahu. Vala segu küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, kuumuta ahi 180 kraadini ning küpseta umbes 15–20 minutit või kuni biskviit on kuldpruun. Tõsta esimene biskviidikiht ahjust välja jahtuma ja küpseta ülejäänud 2 kihti samamoodi. Sel ajal, kui üks kiht on ahjus, vahusta järgmise põhja jaoks mune.

Kihtide immutamiseks valmista maasikatoormoos ning lisa sellele ühe apelsini mahl, mis muudab moosi veidi vedelamaks ja annab õrna sidruni meki.

Vahusta täidise jaoks rõõsk koor suhkruga, lisa kohupiim ning sega kõik ühtlaseks kreemiks. Laota esimene biskviidikiht tordialusele ning immuta see ⅓ kogusega maasikatoormoosist ning lase mõni hetk sisse imbuda. Kata moosikiht poole koguse vahukoore-kohupiimakreemiga ning aseta peale järgmine biskviidikiht. Immuta jälle moosiga ning kata ülejäänud kreemiga. Tõsta peale viimane kiht biskviiti ning immuta moosiga.

Tõmba tordile kile peale ja jäta jahedasse tõmbama, soovitatavalt üheks ööks. Järgmisel päeval viimistle tort tund-paar varem või vahetult enne serveerimist. Vahusta katte jaoks rõõsk koor suhkruga ning sega kohupiimaga ühtlaseks kreemiks. Määri see ühtlaselt tordi pinnale ja külgedele. Kaunista värskete maasikatega, soovi korral võid lisada värviks ka muid marju või puuvilju.