Šokolaadimuffinid mandariiniga

12 muffinit

  •  175 g võid + vormide määrimiseks
  •  100 g tumedat šokolaadi
  •  2,5 dl rafineerimata roosuhkrut
  •  1 tl vanillisuhkrut 
  •  4 muna
  •  4 dl speltajahu
  •  2 tl küpsetuspulbrit
  •  2 mandariini riivitud koort
  •  12 ca 1 cm paksust mandariiniviilu
  •  veidi demerara suhkrut vormi põhja raputamiseks

Mandariinisiirup:

Sulata tükeldatud või ja tume šokolaad vesivannil ja sega ühtlaseks. Sega juurde suhkur, jahuta veidi ja klopi taina sisse ükshaaval munad. Lisa jahu ja küpsetuspulber ning riivitud mandariinikoor. Sega tainas ühtlaseks.
Lõika kooritud mandariinidest ca 1 cm paksused viilud. Määri muffinivormid võiga, puista iga vormi põhja veidi demerara suhkrut ja aseta suhkrule mandariiniviil. Jaota tainas 12 vormi vahel ning vajuta tainas keskel veidi lohku.
Küpseta 180 kraadi juures ca 30 minutit. Küpsust kontrolli tikuga. Jahuta veidi ja kalla siis vormist välja.
Muffinite küpsemise ajal valmista mandariinisiirup. Selleks sega mandariinimahl, kardemon ja suhkur, lase keema tõusta ning kuumuta vaiksel kuumusel kuni suhkur on sulanud ja siirup hakkab paksenema.
Serveerides keera muffinitel mandariiniga pool ülespoole, vajadusel lõika alumine pool terava noaga lamedamaks ning nirista peale mandariinisiirupit.