Šokolaadiküllane kõrvitsakeeks

Keeks

  • 400 g nõrutatud kõrvitsapüreed
  • 3 dl tumedat– või muscovadosiirupit
  • 3 sl neutraalse maitsega õli või sulatatud võid
  • 1 keskmine või suur muna
  • 1 sl brändit või rummi või külma kanget kohvi
  • 110 g riisijahu
  • 50 g kaerajahu
  • 50 g naturaalset magustamata kakaopulbrit
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • 0,5 tl jahvatatud kaneeli
  • 0,5 tl peenestatud kardemoni
  • näpuotsatäis riivitud muskaatpähklit
  • näpuotsatäis soola
  • 50 kookoshelbeid
  • 70 g tükeldatud tumedat šokolaadi

Katteks

  • 30 g tükeldatud tumedat šokolaadi
  • peotäis kookoshelbeid või mandlilaaste

Sega suures kausis kõrvitsapüree, siirup, õli, kergelt lahti klopitud muna ja akohol või kohv. Teises kausis sega sõelutud jahuga kõik kuivained, lisa kõrvitsasegule ja sega ühtlaseks. Viimasena sega hulka kookoshelbed ja šokolaaditükid.

Vala tainas piklikkusse keeksivormi, mille põhjas on küpsetuspaber, ääred määritud võiga ja puistatud üle jahuga. Puista peale kõigepealt tükeldatud šokolaad, seejärel kookoshelbed või mandlilaastud.

Küpseta ahjus 170 kraadi juures 55-65 minutit, kuni sisse torgatud tikk tuleb puhtalt välja. Lase keeksil 10 minutit taheneda, eemalda vormist ja jäta restile jahtuma. Väga hea nii soojalt kui ka jahtunult. Hoida tasub keeksi toatamperatuuril õhukindlas anumas või paberisse mässituna.