Šokolaadiküllane emadepäevakook

Biskviidid

  • 80 g kartulijahu ehk tärklist
  • 30 g naturaalset kakaopulbrit
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • 3 muna
  • 100 g suhkrut

Sega  omavahel sõelal  tärklis, kakao- ja küpsetuspulber.

Eralda munakollased ja -valged. Vahusta munavalged tugevate tippudega vahuks ja lisa edasi vahustades supilusikatäie kaupa suhkur. Teises kausis vahusta munakollased ühtlaseks ja sega need siis õrnalt munavalgevahu hulka. Lisa pool jahusegust samuti munavalge vahule ja sega õrnalt vahtu alt üles tõstes läbi. Seejärel sega samamoodi sisse ka ülejäänud jahusegu.

Võta kaks 20-cm läbimõõduga lahtikäivat vormi. Kata põhi küpsetuspaberiga ja määri need võiga. Määri ka vormi ääred võiga ja puista üle jahuga. Jaota tainas ühtlaselt kahe vormi vahel ja silu taina pind.

Küpseta 180-kraadises ahjus 15 minutit (vajadusel mõni minut kauem), kuni sisse torgatud tikk tuleb puhtalt välja. Lase ahjust võetud biskviitidel 10 minutit taheneda, eemalda need siis vormist ja jäta restile jahtuma.

Täidis ja kate

  • 2 dl (1 pakk) vahukoort
  • 200 g tumedat šokolaadi
  • 4 sl suhkrut
  • 20 g võid
  • u 300 g meelepäraseid marju (mustikaid, vaarikaid, kirsse, maasikaid)
  • tuhksuhkrut (soovi korral)

Täidise jaoks vahusta pool vahukoorest ühe supilusikatäie suhkruga kohevaks vahuks. Haki šokolaad peeneks ja sulata sellest pool vesivannil (st, et pane šokolaad metallkaussi ja aseta kastruli kohale, mis on pooleldi veega täidetud). Sega sulatatud šokolaad vahukoore hulka.

Aseta üks täielikult jahtunud biskviit serveerimisalusele ja laota sellele ühtlaselt täidis. Aseta peale teine biskviit ja tõsta kook külmkappi tahenema seniks, kuni teed glasuuri.

Katte jaoks aseta ülejäänud vahukoor ja 3 sl suhkrut ning tükeldatud või kastrulisse ja kuumuta, kuni segu peaaegu keeb. Lisa tükeldatud šokolaad ja sega, kuni šokolaad on sulanud. Lase glasuuril 5 minutit jahtuda.

Võta serveerimisalus külmkapist ja laota šokolaadikate koogile. Aseta marjad veel sooja glasuuri sisse. Soovi korral sõelu peale tuhksuhkrut. Lase koogil enne söömist vähemalt tunnike külmkapis taheneda.