Šokolaadine kirsirull

Kaheksale

Biskviit:

Täidis:

  • 2,5 dl vahukoort
  • 100 g tumedat šokolaadi
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 400g (külmutatud) kivideta kirsse
  • 1,5 dl moosisuhkrut 
  • 0,5 dl tumedat rummi

Kate:

  • 100 g tumedat šokolaadi
  • 1 dl vahukoort
Vala kirsid koos suhkru ja rummiga potti ning kuumuta umbes 10 minutit, kuni eraldunud vedelik muutub siirupjaks. Jahuta täielikult.
Vahusta toasoojad munad suhkruga tugevaks vahuks. See võib aega võtta 5-7 minutit. Sega kokku jahu, kakao ja küpsetuspulber ning sega ettevaatlikult munasegu hulka. Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud 32×42 cm ahjuplaadile ning küpseta 200 kraadi juures umbes 10 minutit.
Vahusta koor vanillisuhkruga. Riivi šokolaad või peenesta tükkideks murtuna köögikombainis ja sega vahukoorega.
Kummuta jahtunud biskviit tööpinnale asetatud küpsetuspaberile ja eemalda põhja külge kleepunud paber. Kata biskviit kirssidega ja immuta korralikult vedelikuga, mis marjade keetmisel tekkis. Laota ühtlaselt peale vahukooresegu ja keera biskviidi alla asetatud küpsetuspaberi abil kook tihedalt rulli. Jäta külmikusse üleöö maitsestuma.
Enne serveerimist purusta katte jaoks mõeldud šokolaad köögikombainis või haki peeneks. Kuumuta koor keemiseni, lisa šokolaad ja sega ühtlaseks. Tõsta kate koogile ja serveeri. Kui kate tundub liiga vedel, lase sel enne koogile valamist pisut jahtuda.