Räimed kolmel moel

Vaja läheb:

  • 1,5 kg räimefileed

Äädikavesi:

  • 1,5 l vett
  • 12 sl äädikat(30%)
  • 6 tl meresoola
  • 1 sl suhkrut
Sega kõik ained omavahel kokku ja vala räimedele nii, et nad oleksid üleni kaetud. Hoia vähemalt 6 tundi külmkapis. Vala marinaad ära ja jaga räimed kolme kaussi.
NB! Kui valid valmistamiseks vaid ühel moel räimed, võta räimed ning valmista äädikamarinaadi 1/3 kogusest.

1. Sinepi-tilliräimed

500 g äädikavees marineeritud räimesid

Kaste:

  • 4 sl sinepit
  • 1 sl valge veini äädikat
  • 1 dl (külmpressi) rapsiõli
  • 2 sl rafineerimata roosuhkrut
  • 3-4 sl värsket hakitud tilli
  • 1 tl soola
  • musta pipart
Vispelda kõik kastme ained kokku ja vala kaladele, sega õrnalt läbi. Lase enne söömist vähemalt ööpäev külmas maitsestuda.

2. Rosmariini-sidruniräimed

500 g äädikavees marineeritud räimesid

Kaste:

  • 2 dl maitsestamata Kreeka jogurtit
  • 3 sl hakitud värsket rosmariini
  • 3 õhukeselt viilutatud või läbi pressi surutud küüslauguküünt
  • 2 sl suhkrut
  • 1 tl soola
  • poole sidruni mahl ja riivitud koor
Sega omavahel kõik kastmeained ning lõpuks sega õrnalt ka räimedega. Lase enne söömist vähemalt ööpäev külmas maitsestuda.

3. Kadakamarja-džinniräimed

500 g äädikavees marineeritud räimesid
 

Kaste:

  • 1-2 viilutatud punast sibulat
  • 2 õhukeselt viilutatud küüslauguküünt
  • 2 sl hakitud kadakamarju
  • 1,5 dl oliiviõli
  • 4 sl džinni
  • 1 tl soola
  • poolest sidrunist väljapressitud mahl
Lao räimed sibula, küüslaugu ja kadakamarjadega kihiti purki või kaussi. Sega omavahel kõik ülejäänud kastmeained ning vala kaladele. Lase enne söömist vähemalt ööpäev külmas maitsestuda.