Räimed kolmel moel
Vaja läheb:
- 1,5 kg räimefileed
Äädikavesi:
- 1,5 l vett
- 12 sl äädikat(30%)
- 6 tl meresoola
- 1 sl suhkrut
Sega kõik ained omavahel kokku ja vala räimedele nii, et nad oleksid üleni kaetud. Hoia vähemalt 6 tundi külmkapis. Vala marinaad ära ja jaga räimed kolme kaussi.
NB! Kui valid valmistamiseks vaid ühel moel räimed, võta räimed ning valmista äädikamarinaadi 1/3 kogusest.
1. Sinepi-tilliräimed
500 g äädikavees marineeritud räimesid
Kaste:
- 4 sl sinepit
- 1 sl valge veini äädikat
- 1 dl (külmpressi) rapsiõli
- 2 sl rafineerimata roosuhkrut
- 3-4 sl värsket hakitud tilli
- 1 tl soola
- musta pipart
Vispelda kõik kastme ained kokku ja vala kaladele, sega õrnalt läbi. Lase enne söömist vähemalt ööpäev külmas maitsestuda.
2. Rosmariini-sidruniräimed
500 g äädikavees marineeritud räimesid
Kaste:
- 2 dl maitsestamata Kreeka jogurtit
- 3 sl hakitud värsket rosmariini
- 3 õhukeselt viilutatud või läbi pressi surutud küüslauguküünt
- 2 sl suhkrut
- 1 tl soola
- poole sidruni mahl ja riivitud koor
Sega omavahel kõik kastmeained ning lõpuks sega õrnalt ka räimedega. Lase enne söömist vähemalt ööpäev külmas maitsestuda.
3. Kadakamarja-džinniräimed
500 g äädikavees marineeritud räimesid
Kaste:
- 1-2 viilutatud punast sibulat
- 2 õhukeselt viilutatud küüslauguküünt
- 2 sl hakitud kadakamarju
- 1,5 dl oliiviõli
-
4 sl džinni
-
1 tl soola
- poolest sidrunist väljapressitud mahl
Lao räimed sibula, küüslaugu ja kadakamarjadega kihiti purki või kaussi. Sega omavahel kõik ülejäänud kastmeained ning vala kaladele. Lase enne söömist vähemalt ööpäev külmas maitsestuda.