Rabarbri-maasikagalett martsipaniga

Kaheksale

Põhi

 

Serveerimiseks soovi korral värskeid maasikaid, vanillijäätist

Alustuseks valmista koogipõhi. Selleks näpi kas käsitsi või töötle köögikombainis ühtlaseks külm või koos ülejäänud koostisainetega. Patsuta tainapalliks kokku, mässi toidukilesse ja jäta külmkappi vähemalt pooleks tunniks tahenema.

Edasi viiluta rabarbrid võimalikult õhukeseks ja tükelda või viiluta ka maasikad. Sega suhkru, vanillisuhkru ja tärklisega. Rulli tainas kahe küpsetuspaberilehe vahel u 3 mm paksuselt ümmarguseks või ovaalseks, ahjuplaadile mahtuvaks kettaks. Tõsta põhi koos küpsetuspaberitega ahjuplaadile ja eemalda pealmine paber. Jäta silma järgi äärtest vabaks nii 4-5 cm jagu ruumi ja puista koogipõhjale käega murtud väikeseid martsipanitükke, nendele vala rabarbri-maasikasegu ja aja ühtlaselt laiali. Voldi täidisele tainaääred ja määri need kergelt lahti klopitud munaga. Puista pirukale mandlilaastud ja tuhksuhkur ning küpseta 200-kraadises ahjus u 25-30 minutit, kuni kena ja kuldpruun. Lase täielikult jahtuda ja serveerimisel tükelda koogile soovi korral veel värskeid maasikaid ning lisa mõned vanillijäätisepallid.