Pisipavlovad mustade sõstarde ja jogurtikreemiga

6 tk

Lisaks

Apelsinikreem

  • 4 munakollast
  • 1 apelsini mahl ja 0,5 sidruni mahl (kokku 1 dl)
  • 1 tl riivitud apelsinikoort
  • 80 g  suhkrut
  • 80 g võid

Vahusta munavalged tihkeks vahuks, seejärel asu edasi vahustades vähehaaval suhkrut lisama. Kõige parem on seda teha supilusikatäie haaval mõnekümnesekundiliste vahedega, et suhkur jõuaks lahustuda. Kui suhkur lisatud, vahusta munavalgeid tugeval kiirusel veel u 6-7 minutit, kuni see on tihke ja läikiv ning kaussi kummutades paigalt ei liigu. Lisa äädikas ja vahusta veel minutijagu. Jaga munavalge Küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile kuueks kuhjaks ja tee kuhjade keskele supilusika abil täidise jaoks väike süvis. Sõelu kookidele kakaopulber. Kuumuta ahi 150-kraadini, pista pavlovad ahju ning alanda kohe kuumus 120-kraadini. Küpseta 30-40 minutit, kuni koogikesed on katsudes krõbedad ja lase kinnises ahjus veel 1 tunni jagu jahtuda.

Hõõru marjad suhkruga puruks. Vahusta koor vanillisuhkru ja tuhksuga ning sega paksu jogurtiga. Sega vahukooresegu nüüd omakorda lohakalt kolme neljandikuga marjadest, nii et saad siiru-viirulise vahu. Osa marjadest võid jätta ka hilisemaks kaunistamiseks. Täida pavlovad kreemiga ja kaunista järele jäänud marjasegu ja värskete marjadega.

Soovi korral valmista järelejäänud munakollastest apelsinikreem, mille hapukas maitse sobib hästi nii pisipavlovate kui mustade sõstardega. Selleks sega väiksemas potis läbi munakollased, suhkur ja tsitrusemahl ning kuumuta madalal temperatuuril segades paar minutit või kuni suhkur on sulanud. Lisa tükeldatud külm või ja kuumuta hoolega segades veel 5-8 minutit või kuni segu on tahenenud ja katab tihedalt lusika tagumist külge. Vala läbi sõela ja sega sekka apelsinikoor. Pane kohe külmikusse ja lase enne kasutamist täielikult jahtuda. Kreem säilib külmikus kaetult nii nädalajagu.