Mandlijahuga rabarberikook

  • 120 g võid, toasoojana
  • 250 g rabarberit, tükeldatuna ja vajadusel koorituna
  • 100 g pruuni roosuhkrut
  • 250 g mandlijahu (võid kasutada ka näiteks tatrajahu või muud gluteenivaba jahu või segada neid omavahel)
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 2 tl riivitud ingverit
  • 4 muna
  • näpuotsaga soola
Alusta sellest, et pane ahi 180 kraadi peale soojenema ning määri võiga ca 24 cm läbimõõduga koogivorm. Põhja võid katta küpsetuspaberiga.
Sega rabarberitükid mandlijahu ja küpsetuspulbriga läbi. Vahusta toasoe või suhkruga ja näpuotsatäie soolaga kohevaks heledaks vahuks ning lisa siis vanillisuhkur ja munad. Munad lisa ükshaaval ja pärast iga muna lisamist sega mass jälle korralikult läbi. Samasse lisa ka riivitud ingver. Sega omavahel muna-suhkru-võimass ning mass rabarberist ja mandlijahust. Töötle tainas ühtlaseks ning kalla vormi.
Küpseta umbes 50 minutit, kontrolli koogi küpsust tikuga. Koogi keskosasse torgatud tikk peab välja tulema puhtana. Kui kook kipub pealt liialt pruunistuma, kata see fooliumiga või alanda veidi temperatuuri. Enne serveerimist lase koogil kümmekond minutit seista. Serveeri niisama või värskete maasikate ja tuhkruhkruga.