Mandlibiskviidi ja kohupiimakreemiga maasikatort

Põhi

  • 3 toasooja muna
  • 3 sl suhkrut
  • 1 sl vanillisuhkrut
  • 70 g jahu
  • 30 g mandlijahu
  • 20 g kartulitärklist
  • 1 tl küpsetuspulbrit

Vahusta munad suhkrutega heledaks tugevaks vahuks. Sega sõelutud jahu ülejäänud kuivainetega, lisa munavahule ja sega õrnalt ühtlaseks. Vala tainas ettevalmistatud (põhjas küpsetuspaber, ääred määritud võiga ja jahuga üle puistatud) 20 cm läbimõõduga ümmargusse lahtikäivasse vormi ning küpseta 170-kraadises ahjus u 25 minutit. Lase ahjust võetud biskviidil u 10 minutit taheneda, eemalda vormist ja lase restil täielikult jahtuda.

Täidis

  • 200 g toasooja toorjuustu
  • 400 g vaniljemaitselist kohupiima
  • 3 sl tuhksuhkrut
  • 400 g maasikaid
  • 1 sl suhkrut

Sega visplit kasutades toorjuust kohupiima ja tuhkruhkruga ühtalseks kreemiks ning aseta külmkappi.

Teises kausis purusta pooled maasikad pudrunuiaga ja sega suhkruga läbi.

Jahtunud biskviit lõika horisontaalselt pooleks. Aseta üks pool koogipõhjast taldrikule ja kata see maasikatoormoosiga ning sellele laota spaatli abil pool kreemist. Aseta peale teine pool ja kata ülejäänud kreemiga. Kaunista ülejäänud maasikate ja meelepäraste õitega. Pane tort veel u tunnikeseks külmkappi tahenema. Eriti hea on, kui kook saab üleöö maitsestuda.