Mandli-kohupiimakook
- 100 g pehmet võid
- 60 g pruuni roosuhkrut
- 1 tl vanillisuhkrut
- 1 sidrun
- 4 muna
- 100 g ekstrapeent suhkrut
- 240 g mandlijahu (jahvatatud mandleid)
- 1 tl küpsetuspulbrit
- 200 g kohupiima (vähemalt 13% rasvasisaldusega teralist kohupiima)
- 100 g mandlilaaste
- tuhksuhkrut peale raputamiseks
Pane ahi soojenema 170 kraadile. Kata 23 cm läbimõõduga küpsetusvorm küpsetuspaberiga ja määri servad võiga, tõsta kõrvale.
Mikserda pruun suhkur ja toasoe või vahule. Eemalda munakollased valgetest. Lisa munakollased ükshaaval või-suhkrusegule ja sega ühtlaseks.
Pane munavalged eraldi kaussi ja mikserda koos ekstrapeene suhkruga tugevaks vahuks. Tõsta kõrvale.
Lisa tainale kohupiim, mandlijahu, sidrunimahl ja riivitud koor ning küpsetuspulber, sega hästi läbi. Lõpuks sega vahustatud munavalge ettevaatlikult alt üles tõstetega tainasse. Vala tainas küpsetusvormi, raputa peale mandlilaastud ning küpseta 170 kraadi juures 50-60 minutit. Lase koogil ahjus avatud uksega jahtuda ja pane veel paariks tunniks või kuni ööks külmkappi tahenema. Serveerimisel sõelu peale tuhksuhkrut.