Mandli-jõhvikabrownie soolakaramellikastmega

Brownie:

  •  200 g võid
  •  200 g šokolaadi
  •  100 g tumedat muscovado suhkrut
  •  1 tl vanillisuhkrut
  •  2 tl konjakit või brändit
  •  3 muna
  •  150 g mandlijahu
  •  50 g mandlilaaste
  •  90 g (külmutatud) jõhvikaid

Soolakaramellikaste:

Valmista nii brownie kui kaste söömisele eelneval päeval, nii on maitse veelgi parem.
Brownie valmistamiseks tükelda või ja šokolaad, tõsta tükid potti ning sulata ja sega neid hästi madalal kuumusel. Tõsta segu pliidilt, lisa sellele suhkur, vanillisuhkur ja konjak või brändi. Sega, kuni suhkruterad on sulanud. Klopi munad ükshaaval kahvliga lahti ja lisa tainasse ning  sega tainas iga muna järel läbi. Sega tainasse ka mandlijahu ja -laastud. Vala tainas küpsetuspaberiga vooderdatud u 20×25 cm suurusesse vormi. Puista peale jõhvikad. Küpseta 175-kraadi juures 30 minutit.
Soolakaramellikastmeks mõõda potti koor, muscovado siirup ja -suhkur, aja keema ja keeda vaiksel kuumusel ilma kaaneta 10-15 minutit, kuni kaste pakseneb. Vahepeal sega õrnalt ja aeglaselt. Kui kaste on valmis, tõsta tulelt ja sega hulka soolahelbed. Lase täielikult jahtuda. Hoia kastet üle öö külmas, siis ta pakseneb veelgi.
Tõsta täiesti jahtunud brownie küpsetuspaberi abil vormist välja. Määri peale soolakaramellikaste.
Lõika kook tükkideks ja puista soovi korral peale veel mõned soolahelbed.