Mahlane mandli-õunakook

 Vahusta munakollased suhkruga heledaks vahuks, lisa õli ja mandlijahu ning sega ühtlaseks. Tükelda õunad u 1 cm tükkideks ja sega taina hulka. Vahusta munavalged tugevaks vahuks ja sega õrnalt ülejäänud tainaga.
 Tõsta tainas 22-24 cm läbimõõduga lahtikäivasse vormi, mille põhi on eelnevalt kaetud küpsetuspaberiga, ääred aga määritud või või õliga. Puista ühtlaselt peale kaneelisuhkur ja mandlilaastud. Küpseta ahjus 170 kraadi juures 45-50 minutit kuni kook on pealt kuldpruun ja küpsuse kontrolliks kooki torgatud tikk tuleb puhtalt välja.
 Lase koogil vormis u 10 minutit taheneda, seejärel eemalda vormist ja lase jahtuda. Kook on eriti hea koos vanillikastme või -kreemiga. Veel ahjusooja koogi parimaks kaaslaseks on aga kindlasti vanillijäätis.