Mahlane kõrvitsakook toorjuustukattega

  • 450 g kõrvitsat (puhastatud kaal)
  • 300 g nisujahu
  • 150 g heledat muscovado suhkrut
  • 2 tl piparkoogimaitseainet või kaneeli
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • 100 g kuivatatud jõhvikaid
  • noaotsaga soola
  • 4 muna
  • 180 g võid, sulatatult ja jahutatult
  • 1 apelsini riivitud koor
  • immutamiseks 4 sl apelsinimahla

Kate

  • 400 g maitsestamata toorjuustu, toasoojalt
  • 150 g tuhksuhkrut
  • poole apelsini riivitud koor ja 1 sl apelsinimahla
  • kaunistuseks veidi riivitud apelsinikoort ja riivitud šokolaadi

Alusta sellest, et riivi kõrvits peenel riivil ja jäta 15 minutiks sõelale nõrguma. Sega omavahel nisujahu, suhkur, piparkoogimaitseaine või kaneel, küpsetuspulber, jõhvikad ja sool. Teises kausis klopi munad lahti ja sega sulatatud võiga. Vajuta riivitud kõrvits käte vahel võimalikult kuivaks. Sega kuivained, või-muna, riivitud apelsinikoor ja riivitud kõrvits ühtlaseks tainaks. Vooderda umbes 20×30 cm vorm küpsetuspaberiga ja vala tainas vormi. Küpseta 180 kraadi juures umbes 30 minutit, kuni koogi sisse torgatud tikk tuleb puhtalt välja. Tõsta kook ahjust ja torka puutikuga sisse augukesi. Nirista veel soojale koogile apelsinimahl, see imbub aukudesse ja niisutab kooki. Lase koogil jahtuda.

Kreemiks klopi käsi või elektrilise vispliga toasoe toorjuust, tuhksuhkur, apelsinikoor ja -mahl kreemiks. Hoia külmkapis, kuni kook jahtub. Määri kreem jahtunud koogile. Kaunista riivitud apelsinikoore ja riivitud šokolaadiga.