Mahlane mandli-õunakook
- 5 suurt muna
- 100 g ekstrapeent suhkrut
- 100 g neutraalse maitsega õli
- 150 g mandlijahu
- 300-400 g tükeldatud hapusid õunu
- 1 sl kaneelisuhkrut või jahvatatud kaneeliga segatud rafineerimata roosuhkrut
- 2 peotäit mandlilaaste
Vahusta munakollased suhkruga heledaks vahuks, lisa õli ja mandlijahu ning sega ühtlaseks. Tükelda õunad u 1 cm tükkideks ja sega taina hulka. Vahusta munavalged tugevaks vahuks ja sega õrnalt ülejäänud tainaga.
Tõsta tainas 22-24 cm läbimõõduga lahtikäivasse vormi, mille põhi on eelnevalt kaetud küpsetuspaberiga, ääred aga määritud või või õliga. Puista ühtlaselt peale kaneelisuhkur ja mandlilaastud. Küpseta ahjus 170 kraadi juures 45-50 minutit kuni kook on pealt kuldpruun ja küpsuse kontrolliks kooki torgatud tikk tuleb puhtalt välja.
Lase koogil vormis u 10 minutit taheneda, seejärel eemalda vormist ja lase jahtuda. Kook on eriti hea koos vanillikastme või -kreemiga. Veel ahjusooja koogi parimaks kaaslaseks on aga kindlasti vanillijäätis.