Lõhe-carpaccio Jaapani aktsendiga

  • 500 g lõhefileed, hästi värsket
  • hakitud rohelist sibulat
  • 1 tl light sojakastet
  • 1 tl riisi- või veiniäädikat
  • 1 tl seesamiõli
  • 1 tl ekstrapeent  suhkrut 
  • laimimahla
  • soolahelbeid
  • serveerimiseks wakame‘t
  • seesamiseemneid
  • furikake‘t
Eemalda fileelt näpitsatega luud. Lõika terava fileerimisnoaga lõhefileest hästi õhukesed viilud. Sega omavahel seesamiõli, suhkur, riisiäädikas, laimimahl ja sojakaste. Sega, kuni suhkur on lahustunud. Laota veidi saadud kastet vaagnale, millega kavatsed lõhet serveerida. Aseta sellele õhuke kiht lõhet ning piserda sama kastet ka lõhe peale. Võid õrnalt näppudega veel kalale suruda, et see kiiremini marineeruks. Puista peale hakitud rohelist sibulat, soolahelbeid. Serveerimisel lisa veidi wakame‘t, furikake‘t ja seesamiseemneid. Serveeri koos värske baguette’i või tavalise saiaga.