Lõhe-carpaccio avokaadoga

neljale
  • 300 g lõhefileed
  • 2 väiksemat avokaadot
  • rukolalehti

Kaste:

  • 4 sl oliiviõli
  • 2 sl laimimahla (poolest laimist pigistasin selle koguse)
  • 0,75 tl ekstrapeent suhkrut
  • soola ja pipart
Lõika lõhefileelt rasvased ääred ja eemalda pintsettidega luud. Lõika filee terava noaga nii õhukesteks lõikudeks kui võimalik. Kui õrn kalaliha veidi katki läheb, siis ei tasu meelt heita, taldrikule sätitult pole seda üldse näha. Laota valminud lõhelõigud ühe kihina neljale taldrikule. Viiluta avokaado, pista viilud kalalõikude vahele. Klopi vispliga kastmeks oliivõli, laimimahl ja suhkur. Nirista kaste ühtlaselt lõheviiludele. Raputa kalale meresoola või soolahelbeid ja jahvata värsket pipart. Lase seista 15 minutit, selle ajaga küpseb kala laimimahla mõjul veidi, seda on näha valkjamaks muutunud pinnast. Peale puista mõned rukolalehed.