Lambafilee tüümiani-viina marinaadis

Vaja läheb:

  • 500 g lambafileed (sobib nii sise- kui välisfilee, mida leiab turgudelt ja talupoodidest)
  • 3-4 hästi peeneks hakitud küüslauguküünt
  • 2 sl rafineerimata roosuhkrut
  • u 70 ml viina
  • värsket hakitud tüümiani
  • värsket jahvatatud meresoola
  • värsket jahvatatud musta pipart
Puhasta filee kelmetest. Sega omavahel suhkur ja sool ning veereta lambafileed suhkru-soola segus. Suru võimalikult palju segu liha külge.
Seejärel haki värske tüümian ja küüslauk ning sega viinaga. Kalla segu kaussi ja aseta sinna sisse lambafilee. Veereta fileed nii, et ta oleks üleni viinaseguga kaetud. Keera siis lambafilee toidukilesse, mässi tihedalt kokku ja aseta vähemalt 24 tunniks külma.
Valmis filee puhasta maitseainetest ning lõika sellest hästi terava noaga õhukesed viilud. Juurde paku marineeritud kurke, musta leiba ja võid.