Lihtne rabarberikook pannkoogijahuga

Kogus: 12-le (30×30 cm vorm)

  • 2 muna
  • 2- 3 dl rafineerimata roosuhkrut
  • näpuotsaga soola
  • 200 g võid
  • 8 sl hapukoort
  • 4 dl jahu (kas nisujahu või speltajahu)
  • 4 dl pannkoogijahu
  • 4-5 vart rabarberit
  • 1 tl kaneeli
  • tuhksuhkut peale puistamiseks

Vahusta munad suhkruga, lisa sool, sulatatud ja veidi jahutatud või ning hapukoor. Sega läbi. Lisa nüüd jahud ja kaneel. Sega kõik läbi kuni moodustub ühtlane tainas. Sega juurde rabarberitükid, kalla tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile või võiga määritud vormi ning küpseta 180-200 kraadi juures umbes 35-45 minutit. Koogi pealispind peab olema kuldpruun ning tikuga koogi keskelt torgates peaks tikk puhtaks jääma.
Puista peale tuhksuhkrut ning serveeri vanillikastmega.