Lihtne rabarbrikeeks

  • u 400 g rabarberit
  • 150 g võid
  • 220 g heledat suhkrusiirupit
  • 0,6 dl piima
  • 2 muna
  • 300 g jahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • näpuotsatäis soola
  • 1 tl jahvatatud ingverit või kaneeli või mõlemat
  • tuhksuhkrut (soovi korral peale raputamiseks)

Lõika rabarber u 0,5 cm paksusteks viiludeks (jämedad varred lõika enne pikuti pooleks või kolmeks). Tükelda või ja aseta see koos siirupiga kasrtulisse. Lase sulada ja sega ühtlaseks.

Sega kausis piim lahtiklopitud munade ja tükeldtud rabarberiga. Lisa sõelutud jahu, mis on eelnevalt küpsetuspulbri, soola ja maitseaine(te)ga läbi segatud. Seejärel vala taina hulka või-suhkrusiirupisegu ja sega ühtlaseks.

Vala tainas võiga määritud ja jahuga üle puistatud keeksivormi, mille põhjas on küpsetuspabeririba. Küpseta 160-kraadises ahjus 1 h 15-20 minutit kuni keskossa sisse torgatud tikk tuleb puhtalt välja.

Lase keeksil vormis u 15 minutit taheneda, eemalda seejärel vormist ja jäta restile jahtuma. Enne lahti lõikamist sõelu keeksile soovi korral tuhksuhkrut.