Lihtne rabarberi-iirise kook

  • 150 g lehmakomme või pehmet iirist
  • 600 g rabarberit
  • 2 suurt muna
  • 6 sl suhkrut
  • 6 sl neutraalse maitsega õli
  • 8 sl jahu
  • 1,5 tl küpsetuspulbrit
  • tuhksuhkrut pale raputamiseks

Tükelda kommid u 0,5 cm tükkideks ja lõika rabarberivarred 2-3 mm jämedusteks viiludeks. Jämedamad varred lõika enne pikuti pooleks või kolmeks.

Vahusta munad suhkruga, sega hulka õli ja seejärel küpsetuspulbriga segatud sõelutud jahu.Viimasena sega õrnalt tainasse rabarber ja kommitükid. Vala tainas 24 cm läbimõõduga lahtikäivasse vormi, mille põhjas on küpsetuspaber ning ääred määritud võiga ja puistatud üle jahuga.

Küpseta 180-kraadises ahjus u 1 h, kuni kook on tahenenud ja pealt kuldpruun. Võta kook ahjust ja lase enne vormist eemaldamist 15 minutit taheneda.

Sõelu peale tuhksuhkrut ja soovi korral paku kõrvale vanillijäätist, -kastet või -kreemi.