Lihavõtte pasha

  • 500 g rasvast kohupiima (13%)
  • 2 dl 30% hapukoort
  • 2 dl vahukoort
  • 2 munakollast
  • 0,5 dl suhkrut
  • 1 tl vanillisuhkrut 
  • 200 g valget šokolaadi (mustikatega)
  • 1 laimi mahl ja riivitud koor
  • 100 g pähkleid (pistaatsia või India)
  • 2 sl Limoncello likööri
  • 2 spl heledat suhkrusiirupit
  • poole laimi mahl
  • 50 g pähkleid
Vahusta munakollased suhkruga heledaks vahuks. Eraldi kausis vahusta vahukoor. Lisa kohupiim, vahukoor ja hapukoor munavahule. Sulata veevannil valge šokolaad. Lisa šokolaad kindlasti ainult toasooja kohupiimasegu hulka. Riivi laimi koor ja pressi mahl. Maitsesta kohupiima mass laimimahla, laimikoorega, likööri ja vanillisuhkruga. Lisa juurde hakitud pähklid. Vooderda sõel marliga ja kalla segu sõelale. Tõsta marli ääred kohupiima massile ning jäta jahedasse nõrguma. Sõela alla pane kauss, kuhu valgub kohupiimast vedelik. Lase öö läbi külmkapis nõrguda. Järgmisel päeval haruta pasha marli seest välja, aseta vaagen massi alla ning kalluta pasha vaagnale, eemalda marli. Pasha võib vormida ka väikestes savist lillepotides, mille põhjas on auk.
Pane suhkrusiirup potti, lisa laimimahl ja lase keema tõusta. Aseta pähklid siirupisse ja sega, kuni karamell pakseneb. Lase pisut jahtuda ja tõsta karamellised pähklid magustoidule.