Laimi-sidrunheina posset

Neljale

  • 400 ml vahukoort 35%
  • 100 g /u 1 dl suhkrut
  • 1-2 laimi + 0,5 tl riivitud laimikoort
  • 1 sidrunheinavars
  • näpuotsaga meresoola

Serveerimiseks väiksemateks tükkideks lõigatud küpset mangot ja/või kiivit.

Rulli sidrunheina tugevalt mööda lõikelauda ja viiluta heledam osa. Kuumuta väiksemas potis koos koorega kuni keemiseni, aga ära lase mulinal keema tõusta. Tõsta pott tulelt ja jäta segu u 20 minutiks kaane alla maitsestuma. Peale seda lisa potti suhkur ja sool ning kuumuta segu uuesti keskmisel kuumusel paari minuti jooksul kuni keemiseni. Kurna kooresegu läbi tiheda sõela. Riivi laimikoor ja pressi laimi(de)st välja u 70 ml (u 7 sl) mahla. Lisa laimimahl ja –koor kuumale kooresegule ja sega korralikult läbi. Segu peaks hakkama kohe vaikselt paksenema. Jaga vedelik klaasidesse või serveerimisnõudesse ja lase külmkapis vähemalt 4 h aga soovitavalt üle öö taheneda. Serveerimisel tõsta peale puuviljad ja lisa neile veel omakorda väike sorts laimimahla ning soovi korral ka näpuotsaga riivitud laimikoort.