Lihtne ananassimagustoit kookosevahuga

neljale

  • 1 küps ja kuldkollane ananass
  • 2 sl  fariinsuhkrut
  • 20 g võid
  • 2 sl Malibu kookoselikööri
  • 1 purk kookospiima (400ml)
  • 100 g Kreeka jogurtit (või taimset paksemat jogurtit)
  • 2 sl tuhksuhkrut
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 3 sl kookoshelbeid
  • 1 sl riivitud valget šokolaadi

Pane kookospiim eelmisel õhtul külmikusse tahenema. Lõika ananass neljaks sektoriks ja jäta pool ühest sektorist kaunistamiseks kõrvale. Jäta alles ka mõned ananassilehed. Lõika ananassisektoritelt ära koor ja kiuline keskosa ning tükelda viljaliha ampsusuurusteks tükkideks.

Rösti kuival pannil kookoshelbeid koos riivitud šokolaadiga. Sega minutike-paar keskmise kuumuse juures, kuni mõned helbed kuldpruuniks muutuvad. Eemalda pannilt ja lase jahtuda. Samale pannile tõsta fariinsuhkur ja või ning kuumuta, kuni suhkur sulab, lisa supilusika jagu likööri ja ananassitükid. Sega ja kuumuta paari –kolme minuti jooksul, kuni ananass pehmeneb ja kergelt karamellistub. Lisa veel üks lusikatäis likööri, sega läbi ja lase täielikult jahtuda.

Ava külm kookospiimapurk ja eemalda ainult tahke osa (vedeliku võid kasutada hiljem näiteks smuuti valmistamiseks). Lisa tuhksuhkur ja vanillisuhkur ja vahusta paari minuti jooksul õhuliseks. Sega ettevaatlikult sekka külmikukülm Kreeka jogurt. Jaga ananassitükid serveerimispokaalidesse, tõsta peale kookose-jogurtivaht ja veidi karamellist vedelikku ananasside juurest ning puista üle krõbedate kookose-šokolaadihelvestga. Kaunista pokaal anananassiviilude ja-lehtedega ning serveeri.