Küpsetatud jogurt apelsinisiirupiga

4-le

  • 1 pakk täisrasvast Kreeka jogurtit (370 g)
  • 1/2 pakki magusat kondenspiima (190 g )
  • 1 sl chia seemneid
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 1 apelsiini peenelt riivitud koor

Apelsinisiirup

  • 4 apelsini
  • 1 kaneelikang
  • 3 tähtaniisi
  • 1 dl suhkrut või 1/2 dl marmelaadisuhkrut
  • 2 sl brändit või Cointreau likööri (soovi korral)
  • 50 g mandleid

Sega omavahel jogurt ja kondenspiim ühtlaseks. Lisa seemned ja vanillisuhkur ning riivi sisse apelsinikoor. Jaga segu väiksematesse keraamilistesse portsionvormidesse või ühte suuremasse. Tõsta vormid suurema vormi sisse ja täida suurem vorm sooja veega, nii et portsjonvormid oleksid poolenisti vees. Küpseta vesivannis 180 kraadi juures 40 minutit. (Väiksemate vormide korral lühenda küpsetusaega). Tõsta vormid vesivannist välja ja lase jahtuda toatemperatuurini. Tõsta külmkappi jahtuma. Selle etapi võib teha ka päev enne serveerimist ja jätta vormid külmkappi üle öö.

Siirupi valmistamiseks pressi 2-st apelsinist mahl. Pane potti apelsinimahl, maitseained ja suhkur. Lase segu keema. Lisa alkohol, kui seda kasutad. Keeda tasasel tulel umbes 10 minutit, kuni segu on paksenenud. Tõsta pliidilt ja lase jahtuda. Samal ajal fileeri 2 ülejäänud apelsini. Selleks eemalda noaga koor. Ole hoolikas ja eemalda kõik valge osa. Eemalda noaga kestade vahelt viljaliha. Korja vürtsid siirupist välja ja vala siirup apelsiinisektoritele.

Tõsta siirup küpsetatud jogurtile ja haki peale mandlid.