Küpsetatud skyr rabarbrikastmega

4-le

  • 400 g skyr’i
  • 2 tl vanillisuhkrut
  • 2 muna
  • 1 sl võid vormide määrimiseks

Eralda munakollased valgetest. Sega munakollased skyr’ga. Vahusta munavalged vanillisuhkruga kohevaks, sega juurde. Vala segu võiga määritud vormidesse ja küpseta 200 kraadi juures 15-20 minutit, kuni ääred muutuvad pisut jumekamaks. Lase jahtuda.

Rabarbri-kirsi kaste

Haki rabarber 2 cm pikkusteks juppideks, lõika veel pikuti õhemateks viiludeks. Pane potti. Riiivi apelsini koor ja pigista mahl rabarbritele. Lisa suhkur ja kuumuta. Tõsta juurde kirsid. Kuumuta tasasel tulel kuni 5 minutit, kuni rabarber hakkab pehmemaks muutuma, kuid ei ole veel lagunenud. Tõsta pott tulelt, sega juurde vanillisuhkur ja jäta jahtuma.

Serveerimisel tõsta rabarberikaste küpsetatud skyrí peale. Kaunista kirsiõite ja/ või piparmündilehtedega.