Kreemjas jogurtitarretis marjadega

5–6 portsjonit

  • 5dl maitsestamata jogurtit
  • 2 dl rõõska koort (35%)*
  • 3 sl suhkrut
  • 3 dl marju (maasikaid, mustikaid vms)
  • 4 tl želatiinipulbrit
  • 3 sl vett

Tunnike enne alustamist pane jogurt lauale soojenema, et see oleks želatiiniga segamise ajaks toasoe, mitte külm.

Želatiin sega veega läbi ja lase viis minutit paisuda. Vahusta vahukoor 1 sl suhkruga pehmetipuliseks vahuks ja sega ülejäänud suhkur jogurtiga. Kui želatiin on paisunud, sulata see mõõdukal kuumusel (või vesivannil), jahuta umbes pool minutit ja sega veerand jogurtist želatiini hulka, et temperatuurid ühtlustuksid. Seejärel sega želatiini-jogurtisegu ülejäänud jogurti hulka, lisa vahustatud koor ning viimasena marjad – juhul kui tegemist on aedmaasikatega, võiks nad enne väiksemaks lõigata. Tõsta segu portsjonvormidesse ning lase kaks tundi külmkapis tarretuda.

* Selle retsepti järgi tuleb magustoit ülimalt kreemjas ning mitte just kõige lahjem. Kes soovib vähem rammusat magusrooga, võib kasutada poole vähem koort.