Krõbeda kattega rabarbrimuffinid 


12 tk
  • 160 g pruuni roosuhkrut
  • 180 g rabarbrit
  • 2 sl oliiviõli
  • 1 muna
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 125 ml keefiri
  • 200 g nisujahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 1 tl soodat
  • 0,5 tl jahvatatud ingverit või 1 tl värsket riivitud ingverit

Krõbeda katte jaoks on vaja:

Kuumuta ahi 220 kraadini. Täida 12 auguga muffinivorm pabervormidega. Lõika rabarber väikesteks tükkideks ning sega suhkruga, jäta seisma.
Valmista vahepeal krõbe kate. Sega kokku kõik katteained ning mudi neid sõrmedega (või mikseri segamisotsikuga) kuni segu on kenasti ära segunenud.
Jätka muffinite valmistamisega. Sega muna, õli, vanillisuhkur ja keefir suhkru-rabarberisegu sisse. Lisa jahu, sooda ja küpsetuspulber ning sega hästi läbi. Kuna keefir ja küpsetuspulber hakkavad kohe reageerima ehk tainas hakkab kerkima, pane see kiirelt vormidesse ning puista iga vormi peale kattesegu.
Pane muffinivorm ahju ning küpseta 15-18 minutit, kuni muffinid hakkavad pealt pruunistuma ning muffini sisse torgatud tikk jääb puhtaks.
Head isu!