Krõbeda kattega mandlikook marjade või rabarberiga

8-10 tk

Pruuni suhkru krõbedik

Kook

  • 50 g võid (toasooja)
  • 80 g Demerara suhkrut
  • 2 tl vanillisuhkrut
  • 2 muna
  • 1 tl mandliekstrakti
  • 150 g nisujahu
  • 100 g mandlijahu
  • 1 tl soodat
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • soola
  • 200 g Kreeka jogurtit
  • 200 g värskeid või külmutatud marju või tükeldatud rabarberit

Pane ahi soojenema 180 kraadile (pöördõhk).

Valmista esmalt koogi kate. Sulata või sega juurde suhkrud, jahud, sool ja mandlilaastud. Klopi kahvliga kohevaks puruks. Tõsta kõrvale.

Mikserada lauamikseriga toasoe või ja suhkur ühtlaseks. Lisa munad ükshaaval sisse segades. Lisa vanillisuhkur ja mandliekstrakt. Eraldi kausis sega omavahel jahud, sool, sooda ja küpsetuspulber. Sega jahusegu ja jogurt kahes jaos kordamööda võiseguga. Sega juurde marjad või tükeldatud rabarber. Külmutatud marju pole vaja eelnevalt üles sulatada, lihtsalt sega need 1 sl tärklisega enne tainasse segamist.
Tõsta segu küpsetuspaberiga vooderdatud 20 cm läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi. Puista peale eelnevalt valmistatud pruuni suhkru krõbedik ja aseta või tükid pinnale. Küpseta 45 minutit kuni 1 tund. Proovi küpsust tikuga, kui tainas tiku külge ei jää on kook valmis.