Krõbeda kattega jõhvikakook

  • 3 muna
  • 120 g suhkrut
  • 1 sl vanillisuhkrut
  • 120 g nisujahu
  • 1,5 tl küpsetuspulbrit
  • noaotsaga soola
  • 50 g võid, sulatatult
  • 2 sl hapukoort
  • poole apelsini riivitud koor
  • 120 g (külmutatud) jõhvikaid

Kate

  • 100 g nisujahu
  • 65 g Demerara suhkrut
  • 30 g mandlilaaste
  • 1 tl kaneeli
  • 100 g külma võid
 Vahusta munad suhkru ja vanillisuhkruga heledaks vahuks. Sega hulka küpsetuspulbri ja soolaga segatud jahu, sulavõi, hapukoor ja riivitud apelsinikoor. Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuvormi (u 20×24 cm). Puista peale jõhvikad, külmutatuid ei ole tarvis sulatada.
 Näpi jahu, suhkur,mandlilaastud, kaneel ja külma või tükid puruks. Puista see koogile. Küpseta 180 kraadi juures 30 minutit.
 Soovi korral raputa jahtunud koogile tuhksuhkrut. Lõika tükkideks ja asu naudingutele.
 Kook seisab toasoojas kenasti paar päeva ja muutub selle ajaga ainult maitsvamaks.